Kinderen worden vervoerd in een Stint.
Volledig scherm
Kinderen worden vervoerd in een Stint. © Wikimedia Commons

Stint mag per direct niet meer de weg op in Nederland, Belgisch verkeersinstituut wil dat ons land volgt

De Stint is niet meer toegestaan op Nederlandse wegen. Dat heeft de Nederlandse minister Cora Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) beslist. Haar besluit volgt op het ongeluk in Oss, waarbij een Stint onder een trein terechtkwam. Vier kinderen kwamen om het leven, een kind en een begeleidster overleefden. Het Belgische verkeersinstituut Vias wil dat ons land dezelfde beslissing neemt, meldt de VRT.

72 reacties

  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    Dit is nooit toegelaten geweest maar ja voor een cng plakkertje dat wat scheef hangt op je achterruit word je op de tc afgekeurd.Als je met 10 pasagiers + bestuurder een aangepast rijbewijs moet hebben word het voor dit door de vingers gezien met alle gevolgen vandien.De regering loopt voor alles,alles,alles,alles, hopeloos achter en dit ten koste van de burger,letterlijk.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Men zou toch denken dat een vervoermiddel voor kinderen, extra getest zouden zijn ,blijkbaar niet dus,
  • Louis Verdonck

    6 jaar geleden
    Wat een domme reacties hier weeral! Een fiets of een auto is technisch veilig. de ongevallen die er mee gebeuren zijn meestal door menselijke fouten. In dit geval gaat het om een ongeval door een constructiefout, dat is gewoonweg compleet anders. Dus terecht dat als een voertuig technisch niet veilig is, deze uit het verkeer wordt gehaald. Een fiets of een auto zijn technisch veilig vanuit de fabriek.
  • Louis Verdonck

    6 jaar geleden
    Een bakfiets is sowieso een gevaarte dat niet thuishoort in het verkeer en al helemaal niet de elektrische bakfietsen. Te groot, te lomp, te snel, te onhandig... maar ja, Groen moet en zal het doordrukken, iedereen op de bakfiets.
  • Ivan Dejonghe

    6 jaar geleden
    elk electonissnufje zal iets haperen zo ook met de wagens enz kortsluiting dingen die plots uitvallen enz ontploffingsgevaar