© W&F

Gaston Berghmans wordt geëerd in Bouckenborgh

Op de uitvaartplechtigheid van Gaston Berghmans kondigde burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan dat de komiek een eigen dreef krijgt in Merksem. Zondag wordt de dreef ingehuldigd.

rvre

Eerder dit jaar verloor Vlaanderen een van haar grootste komische talenten, Gaston Berghmans. Als eerbetoon krijgt Berghmans een eigen dreef in Merksem, waar hij heel zijn leven gewoond heeft. Aanstaande zondag wordt de Gaston Berghmansdreef aan het Bouckenborgpark officieel ingehuldigd.

Goede vriend en comedian Steven Goegebeur brengt aan de dreef een eerbetoon aan Berghmans. “Ik zal er spreken over mijn band met Gaston en hoe ik hem kende als vriend. Ik wil er een eerbetoon van maken.”

Steven leerde Gaston een aantal jaar geleden kennen op een van Stevens shows en sprak ook al op de uitvaartplechtigheid van Berghmans. “Ik ben opgegroeid met de sketches van Gaston en heb de eer gehad hem en zijn vrouw Jenny persoonlijk te leren kennen. Gaston kwam vaak in de parfumeriewinkel in Merksem waar mijn moeder als jong meisje werkte. Heel onverwacht kwam Gaston een drietal jaar geleden naar mijn zaalshow kijken. Ik was enorm vereerd. Achteraf zei hij dat hij erg had moeten lachen. Al voegde Jenny toe dat hij maar de helft gehoord had omdat hij zijn hoorapparaat niet inhad. Er ontstond een band. Als hij zou weten dat hij een eigen dreef krijgt in zijn geliefde Merksem, zou hij glimlachend toekijken. Dat weet ik zeker.”

Graffiti

Dat de dreef vlak aan het jeugdhuis van Merksem ligt, is een leuke bijkomstigheid. “De jeugd van vandaag kan nog steeds lachen met de oude sketches van Gaston en Leo. Ook zij mogen herinnerd worden aan het talent dat Gaston was.”

Bij de inhuldiging van de Gaston Berghmansdreef zondagnamiddag zullen ook districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA) en districtsschepen Gilbert Verstraelen (sp.a) komen spreken. Op de muur van het Jef Mermansstadion van de City Pirates Merksem pronkt sinds vorige week een graffititekening van Berghmans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER