© *

Dit gebeurt er met onverkochte dure merkkleding

Er worden jaarlijks heel wat kledingstukken geproduceerd, maar die worden natuurlijk niet allemaal aan de man gebracht. Zelfs na de solden en stocksales allerhande blijven heel wat winkeliers met overschotten zitten. Waar gaan al die soms dure kleren naartoe?

flb

Volgens een onderzoek van MVO Nederland en bureau Conclusr blijven bij onze noorderburen elk jaar 21,5 miljoen kledingstukken over die niet verkocht werden. Al die kleren samen zijn goed voor een omzetverlies van 313,5 miljoen euro en dan hebben we het nog niet gehad over de negatieve impact op het milieu die het produceren van al die verloren kleding heeft.

Al die overgebleven stukken gaan uiteindelijk in een grote shredder die ze terug aan flarden scheurt en waarvan vilt wordt gemaakt. Zelfs de dure merkkleding wordt liever kapotgemaakt dan verkocht voor enkele euro's. Dat doen de winkeliers en merken blijkbaar om de markt niet te verstoren en omdat het slecht zou kunnen zijn voor het imago.

MVO Nederland roept daarom op om de berg restkleding aan te pakken, net zoals we dat met voedseloverschotten meer en meer proberen te doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer