ABVV neemt binnenkort beslissing over nieuwe acties

© Jan Van der Perre

De socialistische vakbond zal op een volgende vergadering van het federaal comité beslissingen nemen over “onze mobilisatie, ons actieplan en onze syndicale strategie”. Dat meldt het ABVV vrijdag na afloop van een federaal comité, waarin de vakbond debatteerde over de vakbondsstrategie ten opzichte van het regeringsbeleid.

Na de gemeenschappelijke actiedag dinsdag tegen het pensioenbeleid van de regering, kwam het federaal comité - een breed samengesteld vakbondsorgaan met de algemene leiding van de vakbond en mensen van de vakcentrales en regionale afdelingen - “bijeen in het teken van de algemene mobilisatie tegen de sociale afbraak van N-VA, Open Vld, CD&V en MR”.

Volgens de bond blijven “sociaal verzet en syndicale actie, onder welk vorm dan ook, noodzakelijk”. Het ABVV kijkt naar het sociaal overleg, maar stelt dat er weinig bereidheid is tot dialoog. En het kader waarin de federale regering de vakbonden plaatst, moet “fundamenteel bijgestuurd worden”. Het federaal comité benadrukt daarbij dat een vakbond “syndicale actiemiddelen nodig heeft”.

Wanneer het federaal comité opnieuw samenkomt, kon de woordvoerder niet zeggen. Binnenkort, klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen