Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © iStock

Academische wereld VS staat op z'n kop na publicatie fake sociologische onderzoeken

De academische wereld in de VS staat weer op zijn kop nadat drie mensen er in geslaagd zijn volkomen uit de lucht gegrepen "sociologische studies' in gerenommeerde wetenschapsmagazines gepubliceerd te krijgen. De studies kwamen nochtans tot ronduit belachelijke conclusies. De auteurs wilden aantonen "hoe weinig ernstig het er in de wetenschapsstudies aan toe gaat".

3 reacties

  • Albert Devrije

    6 jaar geleden
    De gammawetenschappen raken steeds meer gepolitiseerd en aan ideologische vooringenomenheid onderworpen. Binnen 50 jaar zal men het hebben over 'de Ridicule Revolutie'.
  • Jacob Aaronson

    6 jaar geleden
    Het trieste aan dit is dat deze studies zomaar gebruikt konden worden door politici en onderwijzers. Nog triestiger is dat er enorm veel studies door academici gebruikt worden die nog absurder zijn dan deze nep studies.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Sociologen, psychologen en economen vormen een mooi rijtje samen met astrologen, waarzeggers en helderzienden. Jammer genoeg baseren politici en zakenlieden hun beleid op hun onzin. Ze hadden het even goed zoals vroeger het bij de astrologen en waarzeggers kunnen houden.