© Photonews

Oppositie vraagt dat regering minister naar parlement stuurt

Alle oppositiepartijen in de Kamer hebben zonet, bij de start van de plenaire vergadering, gevraagd dat de regering iemand naar het parlement zou sturen om het uitstel van de State of the Union te komen uitleggen. Zoals bekend heeft premier Michel zijn beleidsverklaring uitgesteld omdat de vier regeringspartijen vannacht geen akkoord konen bereiken over de fiscale hervormingen.

Yves Lambrix

Bij de start van de plenaire vergadering, deze middag om 14.30 uur, vielen de lege regeringsbanken meteen op. De oppositie pikte dit niet en vroeg Kamervoorzitter Siegfried Bracke dat de regering “uit respect voor het parlement” een lid zou afvaardigen om het een en ander te komen duiden. “Kris Peeters was gisteren even verdwenen. Maar hij is nu hier. Hij leeft. Ik heb hem gezien”, zei Kristof Calvo smalend (Groen). “Deze regering heeft meermaals gepleit voor een minimale dienstverlening, ik stel voor dat ze dat ook op zichzelf toepast.”

Voorzitter Bracke liet weten dat het Kamerreglement bepaalt dat het de Kamer is die een regeringslid kan opvolgen. Met andere woorden: er is dus een stemming nodig. Om het een en ander uit te klaren, schorste Kamervoorzitter Bracke de zitting tot 15.30uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer