Alice Elliott.
Volledig scherm
Alice Elliott. © Facebook

Alice (20) schrijft open brief over 'victim blaming' na seksuele intimidatie: "Ze noemden mij een aandachtsgeile mannenhater"

"Fuck dit. Zo kwaad. Zo teleurgesteld." Dat tweette de 20-jarige Alice Elliott na de benoeming van de omstreden Brett Kavanaugh tot opperrechter. Alice was zelf slachtoffer van seksuele intimidatie na een WK-wedstrijd van de Rode Duivels. Ze schreef een open brief voor de ngo Plan International, naar aanleiding van Wereldmeisjesdag morgen. Over hoe bikkelhard het is voor slachtoffers dat ze vaak zélf de schuld krijgen.

45 reacties

  • paul remy lemmens

    6 jaar geleden
    zonder bewijzen geen veroordeling , is zij bang om ook geen succes te hebben bij d volgende metoo
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Wat er ook van weze, gaat deze studente ook wachten tot ze een eind in de 50 is en tot één van de voetbalfans die haar "betastte" een topjob krijgt, om klacht neer te leggen? Als je betast wordt reageer dan onmiddellijk met een oorvijg en een klacht, maar wacht geen 30 jaar en meer!
  • Jurgen Devries

    6 jaar geleden
    Ik vind dat veel mannen hier inderdaad heel licht over zulke feiten gaan. Dit is toch gewoon not done! Je blijft van iemand af punt. En wat bewijzen? Hoe kan je nu bewijzen dat iemand je billen aanraakte?
  • Frans Dedokker

    6 jaar geleden
    Ik denk dat de titel boekdelen spreekt
  • Bart Denys

    6 jaar geleden
    Hoe erg het ook is als het echt gebeurt, toch kan zo'n leugenachtige verklaring het leven van onschuldigen kapot maken.