Jamal Khashoggi.
Volledig scherm
Jamal Khashoggi. © AP

Trump: "Wat journalist Khashoggi overkwam is vreselijk precedent. We zoeken mee naar de waarheid"

Verdwenen journalist"Amerikaanse speurders werken samen met Turkse en Saoedische collega's om opheldering te krijgen over wat er in het Saoedisch consulaat in Istanboel gebeurd is met journalist Jamal Khashoggi." Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag aangekondigd. Bronnen in Ankara hebben al meteen ontkend dat ze Amerikaanse hulp krijgen.

3 reacties

  • Luc Scheepers

    6 jaar geleden
    Meneer Lindekens, waarop uw reactie gebaseerd is weet volgens mij niemand en doet aan dit feit niets ter zake. Het gaat erom dat iemand verdwijnt en dit door regerende personen. Natuurlijk gaan de bevriende regeringen niet direct reageren, nadien zullen ze ook wel hun uitleg hebben, zoals altijd. Zo zie je maar: trapt men op de verkeerde politieke teen, dan komt een dag en gaat men plotseling heen.
  • Pascha Van Rossem

    6 jaar geleden
    De enigen die hierop een antwoord kunnen geven is de Saoedische regering ... indien hij effectief uit het gebouw is gekomen, zoals de saoedies zeggen, dan vraag ik mij af waarom niemend hem naar buiten heeft zien komen. Of zijn er 2 uitgangen in het consulaat en heeft hij eens voor de 'joke' de andere deur genomen ?
  • Yvan Lindekens

    6 jaar geleden
    “Onze vriendschap en partnerschappen zijn gebaseerd op gemeenschappelijke waarden”, aldus minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt. Wie dat een beetje volgt en gevolgd heeft weet dat je dat moet vertalen als: "de banden tussen Saoedi-Arabië en Britisch Aerospace zijn altijd al erg innig geweest en gesmeerd met pakken geld en de diensten van blonde prostituees met grote nepborsten".