© James Mitchell

Belgisch topteam ambitieus voor WK Ironman Hawaï: “Klaar voor nieuwe podiumplaats”

Wat Quick Step Floors is voor het wielrennen is BMC-Vifit Sport voor het langeafstandstriatlon: een Belgische ploeg met internationale wereldtoppers en een karrenvracht aan zeges. Op het WK Ironman in Hawaï wil het team de kroon op het werk zetten van een sterk jaar.

Maarten Delvaux in Hawaï

16 overwinningen en 24 podiumplaatsen in internationale topwedstrijden op de halve en volledige afstand. Dat is de fraaie balans van BMC-Vifit Sport in 2018. Onder meer de Ironman van Hamburg, de Ironman van de Filipijnen, de Ironman van Boulder en de Ironman van Mont Tremblant werden gewonnen. Ook een zilveren medaille op het Europees kampioenschap en bronzen medailles op het Amerikaans en Afrikaans kampioenschap ogen mooi in de trofeeënkast. “We zijn nu tien jaar actief in het triatlon en dit is één van onze beste jaren ooit”, zegt Bob De Wolf, General Manager van het BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team. “Ik denk dat de tijd rijp is om opnieuw een gooi te doen naar een podiumplaats in Hawaï. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen.”

Zeven van de acht atleten van het team slaagden erin zich te kwalificeren: Bart Aernouts (België), Patrick Nilsson (Zweden), Will Clarke (Groot-Brittannië), Ronnie Schildknecht (Zwitserland), Maurice Clavel (Duitsland), Liz Blatchford (Australië) en Emma Pallant (Groot-Brittannië). Met amper 85 kwalificeerbare startplaatsen te verdelen bij de pro’s in Hawaï betekent dit dat 8% van het professionele deelnemersveld is ingenomen door atleten van de Belgische ploeg.

“Patrick Nilsson stond op het voorbije EK Ironman tussen Jan Frodeno (eerste) en Patrick Lange (derde) op het podium. Dat zijn toch de winnaars van de voorbije drie edities van de Ironman Hawaï. Hij is absoluut een stevige outsider voor het podium zaterdag. Bart Aernouts heeft bewezen dat hij hier meer dan zijn mannetje kan staan. Hij eindigde in Hawaï al drie keer in de top-tien. Hij heeft alles in huis om nog een paar plaatsen hoger te eindigen. Voor hem is mee strijden voor de top-vijf niet onrealistisch”, meent Bob De Wolf. “Bij de vrouwen stond Liz Blatchford al twee keer op het podium in Hawaï.”

Ook de toekomst van het team ziet er goed uit. “De samenwerking met BMC loopt ook in 2019 nog verder en met een aantal andere sponsors - waaronder hoofdsponsor Vifit Sport - is er zelfs een engagement tot 2020.”

© James Mitchell

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer