Kris Peeters: “Ik ben niet weggelopen, ik ben gewoon niet teruggekeerd”

© BELGA

Vice-premier Kris Peeters (CD&V) heeft geen spijt van de manier waarop hij de begrotingsonderhandelingen maandagavond abrupt afbrak en blijft hopen dat de andere partijen zich het voorstel van de CD&V om belastingen te heffen op de meerwaarde van aandelen. “Wij werken verder tot er een oplossing is.”

gn

“Ik ben maandagavond niet weggelopen van de onderhandelingstafel”, zei Kris Peeters in De Ochtend. “Hij gaf wel toe dat hij “niet teruggekeerd” was.

“Ik heb daar geen spijt van”, voegde hij eraan toe. “We hadden hard gewerkt en het was beter om de volgende ochtend om 9 uur met een fris hoofd verder te zoeken naar een oplossing.”

Peeters bleef strijdvaardig volhouden dat het voorstel van zijn partij om belastingen op de meerwaarde van het aankopen van aandelen een voorbeeld is van rechtvaardige fiscaliteit.

Hij vindt niet dat Open VLD-voorzitter Gwendolyne Rutten gelijk heeft dat op die manier gepensioneerden die met hun spaargeld aandelen kopen, twee keer belastingen moeten betalen. “Wij viseren die groep niet”, zei hij. “Ook de KMO’s blijven buiten schot. De eerste 50.000 euro wordt overigens niet belast in ons voorstel en elk voorstel dat erin slaagt geld dat op onze spaarboekjes staat te herinvesteren in onze economie, moedigen wij aan.”

Peeters vindt niet dat hij gezichtsverlies heeft geleden door zijn onverzettelijke houding: “Ik ga ervan uit dat ons voorstel de eindmeet haalt.”

Hij ging niet in op de aversie tegenover de CD&V die bij de andere partijen is ontstaan. “Ik zou niet weten welk potje er overgekookt is. Wij gaan voor ons engagement. Soms gaat het er hard aan toe maar u kan erop rekenen dat ik alles zal doen om te blijven gaan voor een oplossing. We zijn daar trouwens op dit moment al volop mee bezig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen