In enkele bossen geldt er toegangsverbod.
Volledig scherm
In enkele bossen geldt er toegangsverbod. © Photo News

Frankrijk wil besmette varkens in België houden met 60 km lange afsluiting

Een afsluiting van wel zestig kilometer lang op de Belgisch-Franse grens moet de Afrikaanse varkenspest weghouden bij onze zuiderburen. Daarnaast geldt er in enkele bossen in de departementen Meuse en Meurthe-et-Moselle een toegangsverbod, zodat zelfs een veldritwedstrijd geannuleerd moest worden. 

6 reacties

  • Luc Scheepers

    6 jaar geleden
    Dat is pas reageren, in België duurt dat jaren.
  • Maurice Goris

    6 jaar geleden
    Daar men spreekt van geen vergunningen meer te geven, voor verlenging van de grenzen door het Schengenakkoord, wil Frankrijk met een smoes deze beslissing omzilen.
  • Maurice Goris

    6 jaar geleden
    Daar men spreekt van geen vergunningen meer te geven, voor verlenging van de grenzen door het Schengenakkoord, wil Frankrijk met een smoes deze beslissing omzilen.
  • Frans Dedokker

    6 jaar geleden
    Het komt uit frankrijk
  • Guy Miserez

    6 jaar geleden
    Verstaan die beesten Frans?
  1. Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwijnen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”
    PREMIUM
    41

    Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwij­nen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”

    Jaar na jaar worden in Vlaanderen steeds meer everzwijnen geschoten door jagers, vorig jaar waren het er een goeie 3.000. Maar wie denkt dat dit fataal nieuws is voor de soort die pas in 2006 zijn herintrede deed in onze contreien, heeft het helemaal mis. Sterker nog, het stijgende afschot wijst net op een toename van het aantal wilde zwijnen in onze bossen, op onze akkers en – helaas ook – in onze dorpskernen. “Met hoeveel ze zijn, weten we niet”, erkent Jolien Wevers, sinds twee jaar Vlaams everzwijncoördinator. Maar waar zitten ze al? En hoe ver kunnen ze nog oprukken?
  2. Toch één voordeel aan nat voorjaar: eikenprocessierups blijft in vrije val in ons land

    Toch één voordeel aan nat voorjaar: eikenpro­ces­sie­rups blijft in vrije val in ons land

    Tot voor kort was de eikenprocessierups een ware plaag. Maar wie zelf eiken in de tuin of in de buurt heeft staan, had het al opgemerkt: de rups lijkt de laatste jaren veel minder aanwezig. Dat klopt: de opeenvolgende koude en natte voorjaarsmaanden van de voorbije jaren hebben ervoor gezorgd dat de eikenprocessierups in vrije val is in ons land. Ook deze lente verwacht de provincie Antwerpen, die het onderzoek naar de verspreiding van de rups leidt, minder waarnemingen. Het aantal is zelfs zo laag dat het onderzoek in gevaar komt.