1,6 miljoen euro voor meisje dat drie kogels in hoofd kreeg

D. S. krijgt een schadevergoeding van 1,6 miljoen euro van haar ex Davy Simons (28) uit Houthalen-Helchteren. Die schoot haar in 2012 drie kogels door het hoofd omdat ze hem gedumpt had. Het meisje heeft een minimale blijvende ongeschiktheid van 25 procent heeft en zal volgens haar advocaat nooit haar droomjob van F16-pilote kunnen uitoefenen door de hersenschade die ze opliep. Haar ouders krijgen 30.000 euro.

ShDe

In april 2014 kreeg Davy Simons (28) voor het Hof van Beroep in Tongeren een celstraf van 25 jaar voor moordpoging op zijn ex-liefje D. S. De ondertussen 23-jarige D. kampt nu, 4,5 jaar nadat Simons drie kogels door haar hoofd joeg uit wraak omdat ze een punt zette achter de relatie, met een blijvende lichamelijke ongeschiktheid van minstens 25 procent en een blijvende arbeidsongeschiktheid van 95 procent.

1,6 miljoen euro

© TP

In totaal krijgt de burgerlijke partij 1.693.340 euro om de ernstige lichamelijke en geestelijke beperking te dekken.

“Al zal ze geen enkel bedrag het leed kunnen wegnemen”, aldus de advocaat van het meisje, meester Geerdens. “Voor de feiten was een knap fris meisje die F16-pilote wilde worden, nu zal ze levenslang beperkt zijn.” De ouders krijgen een schadevergoeding van 30.000 euro.

De burgerlijke partijen hadden een som van 2,3 miljoen euro gevraagd om lichamelijke en geestelijke beperkingen te dekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen