Guy D'haeseleer en Forza Ninove winnen in Ninove.
Volledig scherm
Guy D'haeseleer en Forza Ninove winnen in Ninove. © Bas Bogaerts

Is Vlaams Belang op weg naar eerste burgemeester in Ninove?

In het Oost-Vlaamse Ninove haalt het extreemrechtse 'Forza Ninove', de lokale Vlaams Belang-lijst van Guy D'haeseleer, maar liefst 40 procent. "Misschien wordt vandaag voor de eerste keer ooit het cordon sanitaire gebroken", reageert Vlaams Belang-kopman Filip Dewinter bij VTM NIEUWS.

78 reacties

  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Ik heb iets tegen het VB omdat ze al zolang ze bestaan uitspraken doen over wat ze zouden veranderen moesten ze aan de macht zijn die te extreem zijn. Daardoor zetten ze keer op keer zichzelf buiten spel om een coalitie te vormen maar ze lokken er wel kiezers mee. Kiezers waarvan een groot deel liever stoere praat hoort die tot niets leidt i.p.v. voor de N-VA te stemmen die traag maar zeker het roer probeert om te gooien. Ze kakken op de N-VA maar willen er wel mee samen.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    @magda de munck. 40% is niet de meerderheid. Als de andere partijen een coalitie vormen hebben ze 60% van de kiezers achter zich. Dat is duidelijk een meerderheid.
  • Dorien Carael

    6 jaar geleden
    Moest hij ooit burgemeester worden, kzeg moest hij ooit ni da het nodig is, het is dan te hopen of hij zijn beloften ook zal waarmaken e... Anders zijn we serieus voorgelogen geweest
  • Magda De Munck

    6 jaar geleden
    40% voor FORZA NINOVE is wel heel veel, of dient hier niet naar de stem van de kiezer geluisterd te worden. Voor of tegen het VB heeft geen belang, de uitslag is wat het is!
  • robert agten

    6 jaar geleden
    Marijke, U heeft het blijkbaar niet goed begrepen. VB is de enige partij die werkelijk iets wil doen met het probleem van de onverdraagzamen, dit wil niet zeggen dat ze zelf onverdraagzaam zijn.