Jamal Khashoggi in 2014. De man verdween toen hij het Saoedische consulaat in Istanboel bezocht. Volgens verschillende bronnen werd hij vermoord en zou hij dat gefilmd hebben via zijn Apple Watch.
Volledig scherm
Jamal Khashoggi in 2014. De man verdween toen hij het Saoedische consulaat in Istanboel bezocht. Volgens verschillende bronnen werd hij vermoord en zou hij dat gefilmd hebben via zijn Apple Watch. © AFP

Riyad dreigt met 'zware vergelding' voor westerse sancties na verdwijning journalist

Saoedi-Arabië dreigt ermee de economische sancties die het land zouden worden opgelegd in het kader van de verdwenen Saoedische journalist Jamal Khashoggi zwaar te zullen counteren. Het land stelde vergelding in het vooruitzicht nadat Amerikaans president Donald Trump met "zware straffen" had gedreigd mocht blijken dat de Saoedi's de journalist hebben vermoord. Ook Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland hebben vandaag opgeroepen tot een "geloofwaardig onderzoek" naar de verdwijning van Khashoggi.

11 reacties

  • danny janssens

    6 jaar geleden
    Het ware gelaat van de grootste sponsor vzn het terrorisme. Nog even en we rijden allemaal elektrisch of op waterstof. Kunnen jullie jullie olie opdrinken , whatever. We kunnen ook beslag leggen op jullie vastgoed waar S.A. al jaren investeerd in het Westen. Jullie positie ziet er vandaag heel wat minder uit.
  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Zolang we olie nodig hebben zullen zij hier baas spelen.
  • dirk Driessens

    6 jaar geleden
    Alsof wij die tulp banden nodig hebben
  • Katja Schraudy

    6 jaar geleden
    Wat een potje betweters. Daar is kop noch staart aan te krijgen.
  • Marc Verdonck

    6 jaar geleden
    Vermoord in een consulaat van SA. Ze voelen zich wel zeker. Hier moet geen commisie worden opgericht. Ze krijgen 24 uur om te bewijzen dat hij niet is vermoord anders kan de US beter direct toenadering zoeken naar Iran en deze bewapenen.