CD&V-schepen dient klacht in tegen lijsttrekker Vlaams Belang in Wielsbeke

Rachida Abid, CD&V-schepen in Wielsbeke, dient een klacht in tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Filip Dinneweth. Die pakte de vrouw in het stembureau in Sint-Baafs-Vijve verbaal hard aan. Uiteindelijk kwam de politie er bij te pas.

tg

Rachida Abid, Belgisch van Marokkaanse afkomst, hield voor haar partij toezicht in stembureau 9 in deelgemeente Sint-Baafs-Vijve. Tot twee keer toe maakte Filip Dinneweth, lijsttrekker van Vlaams Belang, haar een opmerking dat ze haar werk zittend moest doen in plaats van recht te staan.

“Mijn collega van de partij U. stond ook recht, maar daar maakte hij geen opmerking tegen. Ook had hij kritiek over het feit dat mijn wagen volgens hem te dicht bij het stembureau stond. Na een derde opmerking maakte hij het bekende teken met zijn vinger over de keel. De voorzitter liet hem uit het stembureau verwijderen en haalde er de politie bij”, zegt Abid die wellicht haar schepenmandaat zal verlengen.

“Ik ben een en ander gewoon, maar hij viseert me al langer. Maandag dien ik een klacht in bij de politie”, zegt de West-Vlaamse schepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen