GETEST. Zo drink je bier uit een scheef dubbel bierglas

De bieren van De Schieve in Olmen (Balen) kunt u voortaan ook uit een scheef dubbel glas drinken. De huisbrouwer heeft het speciale glas zelf ontworpen. Voor de flesjes van het bier vroeg hij kunstenaars om een etiket te ontwerpen.

Tommy Maes

Frank Mannaerts van Brouwerij De Schieve in Olmen wil altijd origineel uit de hoek komen. Zo wordt het bier uitgeschonken in glazen die de thuisbrouwer zelf scheef zet. Naast de klassieke enkele glazen, kunnen de fans nu zelfs genieten van een dubbele tripel, dankzij een dubbel scheef glas.

“Het gaat eigenlijk om twee glazen die ik zelf aan elkaar smelt”, vertelt hij. “Na een jaar experimenteren, smelten en branden en honderd kapotte glazen is het me eindelijk gelukt om het dubbele glas juist te krijgen. Ik heb er zelfs een cursus glasblazen voor gevolgd en vroeg raad aan specialisten. Maar nu ken ik de juiste manier om een glas te maken dat scheef staat, twee glazen omvat en waaruit je zonder morsen kan drinken.”

Het glas en de bierflessen zijn niet in de handel verkrijgbaar. “Je kan alleen in het café van de brouwerij uit het glas drinken. De flessen zijn hier wel te koop als uniek geschenk. Het is een gelimiteerde oplage van 1.000 flessen per biersoort.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER