Federaal minister van Energie Marie Christine Marghem
Volledig scherm
Federaal minister van Energie Marie Christine Marghem © Photo News

Voldoende stroom voor rest van 2018

Tot eind dit jaar zal er zeker voldoende stroom zijn, zegt minister van Energie Marie Cristine Marghem (MR). Zekerheid voor januari en februari is er nog niet. Het Vlaams Parlement heeft vandaag in spoedprocedure een decreet goedgekeurd dat de plaatsing van noodgeneratoren bij een stroomtekort mogelijk maakt.

27 reacties

  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    "Dure energie is toch een goede zaak", dit verklaarde De Wever. En als de onfeilbare het al zegt, zullen wij nog een beetje meer moeten betalen.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Er is voldoende stroom als we de grote industriële verbruikers afschakelen op piekmomenten. ???? Er is voldoende stroom tot de volgende onverwachte sluiting van een reactor. Er is voldoende stroom als we het afschakelingsplan in werking stellen. Bedankt Zweedse coalitie.
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Alles centrales.be zijn oud en vervuilend, weg die boel. Vanaf nul opnieuw beginnen. Ons Wagenpark nu op "E"? We kunnen niet of nooit voldoende opladen! Zon en wind zijn goede hulpmiddelen. Waterstof over 15jaar. Gas en Bruinkolencentrales vooral voor industrie gaat zorg en klimaat honderden miljoenen€ bijkomend kosten. Twee van het nieuwe soort kerncentrales zijn hard nodig om de volgende 30j te overbruggen.
  • heinz wolf

    6 jaar geleden
    Deze manier van informatie naar de burger toe is opnieuw een bewijs hoe incompetent mevrouw Marghem is.
  • Jo Denijs

    6 jaar geleden
    alle problemen worden hier met de glimlach snel opgelost :)