Nieuwe keuken, nieuwe burgemeester en een nieuw leven. Dit zijn de strafste video’s van de week

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

1. Bekijk het dubbelinterview met Steven Vandeput en Wouter Beke

Of hij de woordbreuk van de socialisten in Hasselt als verraad ervaart? “Ja, en daar hou ik echt niet van”, geeft CD&V-voorzitter Wouter Beke onomwonden toe over de oppositiekuur die zijn partij daar te wachten staat. Steven Vandeput (N-VA) zegt zonder aarzelen dat hij zowel op basis van inhoud als manier van werken vrij snel meer vertrouwen voelde bij socialisten en liberalen. Opvallend: 24 uur na het sluiten van de stemhokjes zijn beide winnaars erg hoffelijk voor mekaar. De felicitaties en complimentjes zijn zelden ver zoek. Samen zingen ze zelfs een strofe van het Limburgs volkslied.

LEES MEER: Limburgse kopstukken van N-VA en CD&V over de voorbije verkiezingen

2. Mensen riskeren leven aan spoorwegovergang in Heusden-Zolder

Meerdere ongeduldige bestuurders hebben dinsdagnamiddag rond 14.30 uur tussen de slagbomen geslalomd aan de verstoorde spoorwegovergang in de Schootstraat in Heusden. Een geschokte moeder die ook stond te wachten, filmde de auto’s, fietsers en voetgangers die rood knipperlicht en gesloten slagbomen negeerden. “In minder dan een kwartier was het technisch defect hersteld”, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. “Een storing is geen alibi om te slalommen. Slagbomen negeren mag nooit.”

LEES MEER: Een geschokte moeder filmde de auto’s

3. Zes brilkaaimannen uit garage in Houthalen gehaald

Donderdagvoormiddag zijn uit een garage in Houthalen zes brilkaaimannen gehaald. De reptielen – toch al ruim 1 meter lang – zijn dezelfde dag door de mensen van het Natuurhulpcentrum naar een opvangcentrum in het Duitse Rheinberg gebracht.

LEES MEER: Zes brilkaaimannen uit garage in Houthalen gehaald

4. JULIE MEYERS: hartsvriendin van Nina Derwael stopt na het komende WK met turnen

Tien jaar lang liepen hun levens parallel: samen bij de turnclub, samen naar de topsportschool in Gent, samen op internaat, samen trainen, samen in dezelfde klas, samen bouwen aan de olympische droom. Zaterdag stappen Nina Derwael en Julie Meyers nog één keer samen op het vliegtuig, richting WK in Qatar. Daarna scheiden hun wegen, want Meyers veegt voor de laatste keer het poeder van haar handen en begint een nieuw leven als studente aan de Hogeschool PXL.

LEES MEER: Nieuwsgierig naar een ander leven

5. Ikea bouwt toegankelijke keuken voor Beringse rolstoelgebruikster

Een keuken ten volle gebruiken, is een onmogelijke klus voor wie in een rolstoel zit. Dat ondervindt de Beringse Shanna Wouters (34) elke dag opnieuw. Tot nu. “Ik heb eindelijk mijn aangepaste droomkeuken en ze is nog betaalbaar ook.” Tot haar verbazing vond ze nergens hulp tegen een redelijk prijs. Totdat Ikea Hasselt in actie schoot en zelfs een architect een tijdje ter beschikking stelde.

LEES MEER: “Eindelijk kan ik aan al mijn potten op het fornuis”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer