Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde

In de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overgebracht. “De man was in het bijzijn van twee leerlingen een initiatie duikflessen vullen aan het geven. Rond 11.30 uur liep het fout en ontplofte een van de duikflessen. De bewoner raakte lichtgewond, de leerlingen bleven ongedeerd”, zegt Lien Vermeersch, woordvoerster van de politiezone Het Houtsche. 

11 reacties

  • STEPHANE DUQUESNOY

    6 jaar geleden
    Duiken doe je met lucht voor alle duidelijkheid en is dus geen bom op je rug. Het gevaar ontstaat bij het mengen van Nitrox (luchtmengsel met meer dan 20% O2) waar zuivere zuurstof wordt toegevoegd aan lucht. Zuivere zuurstof en vet of olie zorgen voor een ontploffing .
  • Yanick Bormans

    6 jaar geleden
    Bij het vullen van een rebrather flessen gebruikt men bijvoorbeeld 100 pure zuurstof.
  • Dirk Van den bosch

    6 jaar geleden
    Elke stof van welke aard ook, dat in een recipiënt is opgeslagen kan bij opwarmen van het recipiënt exploderen. Het gaat daarbij niet altijd over de stof zelf maar eerder de druk die oploopt door de opwarming van het recipiënt en zijn verzwakking die uiteindelijk barst en zo een explosie veroorzaakt. Ben 28 jaar bij de brandweer geweest, dikwijls mee geconfronteerd geweest en weet dus waarover ik spreek. Veel sterkte aan de getroffen bewoners
  • censor

    6 jaar geleden
    Het was geen zever wat ik hier zei ...
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Zuurstof is ontbrandbaar, voor zij die het niet wisten. Gaan duiken met een duikfles is eigenlijk onder water gaan met een klein bommetje op uw rug. Maar het is en blijft wel een fantastische sport/hobby.