De kastanjeboleet is een beschermde paddenstoelensoort in België.
Volledig scherm
De kastanjeboleet is een beschermde paddenstoelensoort in België. © Creative Commons, Eric Steinert

Drie Poolse paddenstoelenplukkers betrapt op rooftocht

De lokale recherche leefmilieu van de politie heeft gisteren drie paddenstoelenplukkers betrapt in een bos aan de Konijnendreef in Berendrecht. Ze hadden op dat moment al een voorraad geplukt die zo’n vierhonderd euro zou opleveren bij verkoop. Wilde paddenstoelen plukken is verboden onder het decreet natuurbehoud. 

34 reacties

  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Mooie groene ‘regeltjes’ wereld.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Hier in Frankrijk, 350 km onder Parijs, gaan enkele mensen van het dorp paddenstoelen plukken. Ze verklappen nooit waar, elkeen heeft zijn geheime plekjes. Soms krijg ik er. Ik denk niet dat die mensen het zullen waarderen als een Polengroepje alles komt snijden om te verkopen. Die krijgen het geweer achter hun. Maar tot nu toe groeit er geen enkele paddenstoel. Het heeft hier al vijf maanden zo goed als niet geregend!
  • censor

    6 jaar geleden
    Je mag zelfs geen dode tak oprapen en meenemen uit een bos, dit is geen grap...
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ga ieder jaar paddenstoelen zoeken en "snij" ze af ,uittrekken is uit de boze ,zelfs vorige week de boswachter getroffen in 't bos ,niks van 't is verboden ,voor eigen gebruik,je moet niet overdrijven en 't alleen de boswachter zijn zorg dat je ze afsnijd ,want ie vroeg of ik mes bij had en heeft naar de paddenstoelen gekeken of ze afgesneden waren.
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Wat een misdaad toch...al dat werk, en niets voor onze immer graaiende tollenaars. Wat denken die Poolse halsmisdadigers wel nietwaar...