Paniek op Fiji: te populaire Meghan Markle moet worden ‘gered’ van mensenmassa

De populariteit van Meghan Markle bereikte woensdag een hoogtepunt in de hoofdstad van Fiji, toen de hertogin van Sussex een markt bezocht tijdens de reis door Oceanië van het koninklijke koppel. Omdat er zo veel mensen waren gekomen om de zwangere echtgenote van prins Harry te begroeten, werd er gevreesd voor haar veiligheid. De vrouwelijke bodyguard die de hertogin al dagen vergezelt, begeleidde Meghan snel naar een wachtende auto.

pjv

Meghan Markle bezocht in Suva op haar eentje enkele vrouwelijke marktkramers die worden gesteund door Markets for Change, een project van de Verenigde Naties. De hertogin moest haar bezoekje na amper zes minuten al staken, omdat haar team vreesde voor haar veiligheid. De grote mensenmassa die was opgedaagd, “baarde hen zorgen”, klinkt het bij de Britse krant the Mirror.

De gewapende bodyguard die haar snel in een wachtende auto probeerde te duwen, is al dagen in de weer om de gigantische veiligheidsoperatie te coördineren die nodig is om de royals te beschermen. Intussen staan er 76 officiële gelegenheden op de teller, in de zestien dagen dat het koppel al Down Under verblijft.

Terwijl zijn vrouw gered werd van de enthousiaste toeschouwers - die volgens omstanders rustig waren en geen bedreiging vormden - gaf prins Harry een speech aan de Universiteit van the South Pacific. Hij feliciteerde de studenten onder meer omdat ze de impact van klimaatsveranderingen in regio erkennen en hun best doen om iets aan die veranderingen te doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer