Jamal Khashoggi in 2014.
Volledig scherm
Jamal Khashoggi in 2014. © AP

Spanje blijft wapens leveren aan Saudi-Arabië na moord op journalist, Frankrijk dreigt met sancties

BuitenlandDe Spaanse premier Pedro Sánchez heeft na de gewelddadige dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi een stopzetting van wapenleveringen aan Saudi-Arabië uitgesloten. "Ik moet de belangen van Spanje beschermen", zei de regeringsleider van de socialistische partij PSOE vandaag in Madrid. Frankrijk dreigt dan weer met sancties als Saudi-Arabië verantwoordelijk blijkt voor de dood van journalist.

3 reacties

  • Wim Hellemans

    6 jaar geleden
    als je in dat zogezegde "democratisch" land verkozenen in gevangenis opsluit zonder proces moet je daar niet van verschieten hé ...
  • philippe dierickx

    6 jaar geleden
    Als er dagelijks honderden mensen sterven in oorlogsgebieden worden wapenleveringen niet in vraag gesteld. Als er 1 joernalist in betrokken is zou er niemand nog zaken mogen doen met de saoedis. Hypocriete boel.
  • M. De Mulder

    6 jaar geleden
    Wapens voor olie ! Dat is't !! Diesel in Spanje is 1.23€/l , in België 1.56€/l ….. Laat ons massaal wapens leveren zodat ze't ginder onder elkaar kunnen uitvechten en laat ze betalen in olie . Alhoewel … toch niet ! Met de hoge loonkosten en allerlei taksen hier kan die olie nog duurder uitkomen :) :) .