Mogi Bayat, een van de spilfiguren in het onderzoek naar onder witwassen in het Belgische voetbal.
Volledig scherm
PREMIUM
Mogi Bayat, een van de spilfiguren in het onderzoek naar onder witwassen in het Belgische voetbal. © Photo News

Passieve corruptie, lidmaatschap van criminele organisatie of witwassen. Wat betekenen alle juridische termen uit het voetbalschandaal precies?

VoetbalschandaalIn het voetbalschandaal worden verscheidene hoofdrolspelers vervolgd voor verschillende feiten, maar wat betekenen die termen zoals actieve of passieve corruptie, een criminele organisatie, witwaspraktijken en belastingontduiking nu exact? Uw krant legt het uit.

9 reacties

  • Robert De Meulder

    6 jaar geleden
    85 % van de spelers in Belgie zijn buitenlanders die naar hier gehaald zijn door malafide makelaars die belgische clubs rommel aanbieden..Als je ziet dat er verdedigers bijzijn die het statuut hebben van MIJ GAAT NIEMAND VOORBIJ,enkel over mijn lijk.Met deze mentaliteit van sukkelaars in het bestuur van belgische clubs gaat het bergaf.
  • Ludo Hermans

    6 jaar geleden
    De betekenis van al die termen samen in één woord; onzeregering!!
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Onze Politici doen nog veel ergere zaken en die laat men gerust ? Ooh ja ze maken zelf hun wetten zodat ze overal onderuit kunnen muizen ! Al de Miljarden die Lobbyisten uitdelen , naar wie gaan die Gelden denk je ?! Juist naar Politici allemaal illegaal en in het zwart ! Of Hoe denk je dat die Hun Landgoeden in Italië en Frankrijk kunnen betalen , hun appartementen en huizen die ze bezitten ???
  • José Gonzales

    6 jaar geleden
    Grote geldbedragen er zit nog wa meer tussen!
  • Henri Troyat

    6 jaar geleden
    Wanneer al die zogezegde topadvocaten opduiken kun je er donder op zeggen dat het om criminele organisaties gaat. Andere mensen hebben niet het geld om hen te betalen.