© VIER

Zou dit ‘De Slimste Mens’ kunnen worden? Kandidaat behaalt de hoogste score ooit

Luca Brecel, Michèle Cuvelier en Julie Colpaert namen het donderdagavond tegen elkaar op in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Een van hen behaalde de hoogste score ooit. Heb je de aflevering gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee.

tdl, nadb

Wie zat er in de jury?

In de jury zaten Pedro Elias en Jeroom, die zich weer van zijn beste kant liet zien met zijn kenmerkende droge humor.

Wat waren de beste quotes?

Erik Van Looy tegen Luca Brecel: “Wat heb jij gestudeerd?” Brecel: “Niks.” Brecel stopte met studeren toen hij dertien was omdat hij op die leeftijd al snookertoernooien won.

Erik Van Looy tegen de jury: “Wat is het zotste dat jullie al gekocht hebben?” Jeroom: “Ik heb een opgezette leeuw staan.” Van Looy: “Kun je dat zomaar kopen in België?” Jeroom: “Ja, in Planckendael.”

Wat was het mooiste moment?

Luca Brecel kreeg tien foto’s te zien met telkens de letters “...AAR” en moest onder meer “bedelaar”, “metselaar”, “wandelaar”, “ambtenaar” en “smokkelaar” raden. Bij een foto van kerkjurist Rik Torfs antwoordde hij in plaats van “hoogleraar” gewoon “zeveraar”.

Wie was voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Michèle Cuvelier van Studio Brussel. Duidelijk een fan van Harry Potter en bijzonder goed op dreef. Ze wist onder meer álles over de moordende raid van Anders Breivik op het Noorse eiland Utoya.

Opmerkelijk: de radiopresentatrice sloot de aflevering af met 598 seconden, de hoogste score aller tijden.

Wie moest het spel verlaten?

Snookerkampioen Luca Brecel. Hij gaf een uitstekende imitatie van Matteo Simoni’s typetje Smos uit de serie Safety First, maar ondanks een riante voorsprong beet hij toch zijn tanden stuk op Julie Colpaert. Zij doet maandag voor de achtste keer mee. Ze won al vijf keer.

De tussenstand:

1. Julie Colpaert (acht afleveringen)

2. Michèle Cuvelier (drie afleveringen)

3. Saïd Boumazoughe (drie afleveringen)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer