Hans Bonte (sp.a), huidig burgemeester in Vilvoorde, wou ondanks een kartel geen schepenen van Groen in zijn nieuwe bestuursploeg opnemen. De coalitiegesprekken werden daarop stopgezet.
Volledig scherm
Hans Bonte (sp.a), huidig burgemeester in Vilvoorde, wou ondanks een kartel geen schepenen van Groen in zijn nieuwe bestuursploeg opnemen. De coalitiegesprekken werden daarop stopgezet. © BELGA

‘Anti-Bonte’-coalitie van de baan, Vilvoordse coalitiegesprekken hervatten

De coalitiegesprekken in Vilvoorde kunnen na de herfstvakantie terug van start gaan. Na een politiek hectische week zijn de verantwoordelijken van Groen, Open Vld en CD&V opnieuw in gesprek gegaan. “Na rijp beraad zijn de partijen bereid om opnieuw met sp.a plaats te nemen aan de onderhandelingstafel”, laat Barbara de Bakker (Groen) weten.

17 reacties

  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    Ongelooflijk dat die 'stad' zich nog door links laat pakken, zowel de bevolking tijdens de verkiezing als nu om een bestuursploeg samen te stellen. Ze kunnen al beter de steun vragen van de PS.
  • Ragnar Lothbrock

    6 jaar geleden
    Zou het wel zien zitten overal in Vlaanderen een cordon tegen links en pak er CDNV ook maar bij
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Groen is blijkbaar aan het bewijzen dat ze nog groen achter hun oren zijn. In Vilvoorde, Oostende, Antwerpen en misschien ook nog in Gent. Misschien al beginnen brainstormen voor een nieuwe naam. In de hoop dat de kiezer op termijn vergeet. Zoals destijds toen Agalev haar eigen principes overboord gooide.
  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    De plaats van groen is op de mesthoop.Daar kunnen ze tenminste geen schade aanrichten.
  • Maurice Keukelaers

    6 jaar geleden
    Gaan de Groenen na deze vernedering hun broek tot op hun knieën laten zakken en zich voor een tweede keer laten pakken ?