Een voedseldistributiepunt in de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Acht miljoen Jemenieten hebben nu gebrek aan voedsel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een voedseldistributiepunt in de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Acht miljoen Jemenieten hebben nu gebrek aan voedsel. © Yahya Arhab / EPA

In Jemen is overal volop eten te koop. Waarom is er dan toch sprake van hongersnood?

de VolkskrantDe VN schetsen een doembeeld van de voedselsituatie in het oorlogsland Jemen: er dreigt een hongersnood groter dan hulpverleners ooit hebben meegemaakt. Toch liggen overal de supermarkten vol. Hoe kan dat?

15 reacties

  • j hendrickx

    6 jaar geleden
    De mensen daar hebben geen geld om.dat eten te kopen
  • kris verbeek

    6 jaar geleden
    Waarom worden wij dan aangemaand om steeds maar geld te sturen? Dat de Yemeni van hun hurken komen en beginnen te werken, dan kunnen ze zelf hun eten betalen. Hetzelfde in Indonesie, wij worden gebombardeerd met films van mensen in nood, maar wat er niet wordt bijgezegd is dat de Indonesische regering geen hulp van buitenaf wenst. Waarom moeten wij dan nog betalen? Gewoon volksverlakkerij.
  • Rudy De Wever

    6 jaar geleden
    Hulporganisaties en vooral de leiding ervan worden schatrijk van al war wij geven en bieden, bijna alle hulporganisatie zijn maffia organisaties en pluimen de locals om hun zakken te vullen.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Ja euh hier steken de winkels ook vol luxe en geen kat die het kan kopen. Een klein dingetje genaamd koopkracht. Van wat ik dit jaar nog ga verdienen gaat 50 % naar sociale lasten en 25 % naar kosten en autobelastingen. Het worden kleine cadeautjes dit jaar dus. Sorry winkels. Mijn schuld niet.
  • van bogaert jeroen

    6 jaar geleden
    is dat die vn waar trump uitstapte? heeft hij dan toch gelijk?