© VTM Nieuws

Man kan zonder tegenwerking Brussels justitiepaleis beklimmen: “Iemand met slechte bedoelingen kan dat ook”

In Brussel heeft een man in de nacht van woensdag op donderdag het justitiepaleis beklommen. Zo wilde hij aantonen dat er het nodige aan de beveiliging schort, er was immers geen bewaker in velden of wegen te bekennen.

rrln

“Het is erg makkelijk om hier binnen te geraken. Iemand met slechte bedoelingen kan dat ook”, waarschuwt de man, die anoniem wenst te blijven, bij VTM Nieuws. Hij klom woensdagnacht in de stellingen aan het Brusselse justitiepaleis en kon helemaal tot aan de koepel komen. De gevaarlijke klim duurde twee uur. In al die tijd zag de man geen enkele beveiliger, klinkt het.

Luc Hennart, voorzitter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg, snapt het idee achter de actie, maar wil toch vooral waarschuwen voor dergelijke gevaarlijke stunts. “Ik kan het begrijpen, maar ik wil er ook aan toevoegen dat de man een groot risico neemt. Voor hetzelfde geld was hij naar beneden gevallen en wat dan? De werken en beveiliging die nodig zijn voor het justitiepaleis zijn een feit. Als dat door deze actie versneld wordt, dan is dat een goede zaak.”

De man filmde zijn escapade:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer