De linkse presidentskandidaat Fernando Haddad (links) en zijn rechtse tegenstander Jair Bolsonaro (rechts).
Volledig scherm
De linkse presidentskandidaat Fernando Haddad (links) en zijn rechtse tegenstander Jair Bolsonaro (rechts). © AP

Brazilianen trekken vandaag naar de stembus: extreemrechtse Bolsonaro heeft grote voorsprong in de polls

Zo’n 147 miljoen Braziliaanse kiezers trekken vandaag naar de stembus voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Afgaande op de polls lijkt die overwinning weggelegd voor Jair Bolsonaro, een extreemrechtse oud-legerkapitein. Uit een rondvraag die werd afgenomen aan de vooravond van de verkiezingen, blijkt dat maar liefst 56,8 procent van de kiezers op hem wil stemmen. 

7 reacties

  • Ivo Vandeneynde

    5 jaar geleden
    Wat is daar aan de hand? Vrouwenhater, homohaters, regenwoud terug openstellen voor ontbossing? Dat gaat niet goed. En de mensen gaan daar mee akkoord? Pff. Het gaat achteruit in de wereld ipv vooruit.
  • Jan Janssens

    5 jaar geleden
    Als de slinger te veel naar links doorslaat krijg je dit soort reacties richting extreemrechts. In Europa is dat ook aan de gang: Zweden, Italië,...
  • André Ducournau

    5 jaar geleden
    Bolsonaro, de man die het regenwoud wil vernietigen en de oorspronkelijke bevolking wil uitroeien.
  • Haverbeke Vincent

    5 jaar geleden
    Populistische reakties van links. Het is echter wel duidelijk dat enkel linkse politici zichzelf verrijken bij bestuursmandaten. Wereldwijd.
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    In plaats van te klagen zouden de linkse rakkers zich beter eens afvragen hoe het zo ver is kunnen komen onder hun knuffel- en gedoogbeleid. Maar het zal weer de schuld van de anderen zijn die het niet begrepen hebben.