BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

De kijk van onze columnist Niels Albert: “Hoe je Mathieu moet verslaan? Ik zou het bij God niet weten”

Veldrijden“Saai? Eentonig? Klaas Vantornout en Mario De Clercq hebben gelijk. Met alle respect voor de topprestatie van Van der Poel in zijn favoriete speeltuin, maar wegrijden na amper vier minuten… ‘Joepie!’ Gevolgd door een diepe zucht. 

33 reacties

  • Mark Peeters

    6 jaar geleden
    Als vdp fan stel ik me toch ook vragen bij zijn blessure van onlangs, met zo'n voet iedereen op achterstand rijden????
  • gilbert desmet

    6 jaar geleden
    Het verschil ligt heel eenvoudig aan de versnelling ,M VDP rijd duidelijk met een grotere versnelling dan WVA ,dat is duidelijk te zien en dat is het verschil.
  • Eduard Dierckx

    6 jaar geleden
    Wout en VDP zijn klasbakken en zijn aan elkaar gewaagd. VDP kan zoals Nys de koers en de tegenstand iets beter 'lezen' en durft over zijn limiet gaan, dat is het verschil met Wout. Zij halen ook het niveau van de anderen op zodat er zeker geen sprake is van saaie koersen want er wordt gevochten op alle niveau's.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    Laten we niet vergeten dat de omlopen er bijna altijd hard en snel bij lagen. Gezien de vorige winter met weg voorbereidingen, het afgelopen seizoen en de Nuyens ellende, wat kilo's te zwaar aan de start bij aanvang cross seizoen, en de nieuwe planning op voorjaar 2013 van Wout van Aert is M VDP in het voordeel. Maar in een zware cross zagen we toch al een taaie WVA, en die zal vooral in het 2e luik van het cross seizoen boven komen. Richting WK, zoals vorig jaar.
  • ivo torfs

    6 jaar geleden
    Ik ben een Wout fan maar eerlijk is eerlijk Mathieu is een klasse te sterk en soms wel twee. Hem laatste laten vertrekken zal niet helpen, hij wil gewoon laten zien wat hij kan en in zich heeft zonder risico's te schrikken. Hoe saai dat het ook soms is, hij is een prachtige sportman.