Een kop-staartaanrijding tussen drie vrachtwagens zorgt dinsdagmiddag voor verkeershinder in en rond de Kennedytunnel in Antwerpen. © RR

Regenval zorgt voor een derde meer ongevallen op de weg

Mobiliteitsclub VAB heeft dinsdagochtend opvallend meer oproepen voor ongevallen binnengekregen via zijn alarmcentrale. De VAB-wegenwachters moesten al 30 procent vaker tussenbeide komen voor ongevallen, vooral met blikschade. De regen heeft vele bestuurders verrast.

Belga

Volgens VAB moeten automobilisten en fietsers ook nog wennen aan de koudere temperaturen en natte bladeren op wegen en fietspaden. Daardoor is er dinsdag 30 procent meer uitgerukt voor ongevallen in vergelijking met een “gemiddelde” dinsdag in september. De mobiliteitsorganisatie gebruikt die dag als referentiepunt omdat de situatie op de weg dan gunstig is.

De mobiliteitsorganisatie raadt chauffeurs aan om voldoende afstand te houden, ervoor te zorgen dat de koplampen correct zijn afgesteld en om niet te bruusk te remmen.

Fietsers zorgen er dan weer best voor dat ze hun remmen goed controleren, zetten hun zadel best niet te hoog en pompen hun banden beter niet te hard op.

Auto gaat van de baan na uitwijkmanoeuvre aan afrit Ikea

© BeJa

© BeJa

thumbnail: null
thumbnail: null

Een vrouw is dinsdagmiddag met haar wagen van de baan gegaan ter hoogte van het kruispunt van de Sint-Truidersteenweg met de Biezenstraat in Hasselt. De bestuurster kwam van de Ikea toen ze plots moest uitwijken. Daarop belandde ze in de berm. Het slachtoffer raakte niet gewond maar verkeerde wel in shock.

VIDEO. Vrachtwagen verliest lading drank op rotonde Wagemanskeel

Op de Wagemanskeel in Genk heeft dinsdagmiddag een vrachtwagen zijn lading drank verloren. De flessen kwamen aan de rotonde ter hoogte van de Transportlaan op het wegdek terecht en lieten een spoor van scherven achter.

De brandweer had heel wat werk om de scherven en bakken op te ruimen. Er was een tijdlang beperkte verkeershinder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer