De kerncentrale van Tihange (Hoei) in de provincie Luik.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale van Tihange (Hoei) in de provincie Luik. © ANP

Zo kijkt Nederland naar ons dreigend stroomtekort: “Plotseling is België een soort rampgebied geworden, waar alles uit de kast moet worden gehaald”

de VolkskrantZes van de zeven Belgische kerncentrales zijn buiten dienst: ongekende stroomschaarste die leidt tot ongekende noodmaatregelen. Stroomboten, snelwegen zonder verlichting, minder wasjes draaien en éénpansgerechten serveren. Gelukkig is er sinds enkele weken een mooie nieuwe app, die veel ­ongemak kan voorkomen. Daarop kunnen de Belgen zien of ze de komende zeven ­dagen stroom hebben. Een soort Buienradar voor stroomstoringen dus.

76 reacties

  • Achmed Chokri

    5 jaar geleden
    Goedwerkende mechanisch/analoge elektriciteitsmeters verplicht vervangen door digitale elektriciteitsmeters, die ze van op afstand kunnen uitlezen? Wel, ze kunnen ze ook van op afstand in- en uitschakelen.... Dit alles kadert perfect in hun afschakelingsplan. De elite hun meter blijft draaien terwijl de uwe uitgeschakeld wordt.
  • Piet Flament

    5 jaar geleden
    Plotseling ???? De Nederlanders hebben de laatste jaren blijkbaaar niet veel zuidwaarts gekeken .
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    De Nederlanders hebben voor 100% gelijk.
  • mario vermeersch

    5 jaar geleden
    wedden dat alle kerncentrales terug werken in de lente volgend jaar.
  • Geert Baert

    5 jaar geleden
    Belgistan is een soort banenrepubliek zoals zijn vroegere kolonie Kongo, waar eerst de zakken van de politiekers moeten gevuld worden via allerlei commissies waarin ze zetelen. Van een lange termijn visie hebben dit zootje nog nooit gehoord, laat staan er naartoe gehandeld. En het gaat hem hier niet alleen om elektriciteit, maar ook wegeninfrastructuur, waterhuishouding, rioleringen,.....enz.