© Hollandse Hoogte / Inge Yspeert Fotografie

Tien maanden cel voor Genkenaar na vechtpartij over een pakje sigaretten

Twee mannen die in 2016 betrokken waren bij een vechtpartij over een pakje sigaretten hebben van de Tongerse strafrechter bovenop een boete van zeshonderd euro, respectievelijk een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van tien maanden gekregen. De beide Genkenaars moeten ook een schadevergoeding betalen van 11.000 euro aan een Nederlander die ze langs achter neersloegen.

De twee Genkenaars waren op 8 juli 2016 aanwezig in hun stamcafé in Genk en kregen daar ruzie met twee andere koppels over een pakje sigaretten dat verdwenen was. In de rokerszone ontstond een eerste schermutseling. Toen ze later die avond op het terras stonden werden de twee Genkenaars uitgedaagd door een van de mannen waarmee ze eerder die avond gediscussieerd hadden. De man, die speciaal was teruggekomen naar het café om ruzie te zoeken en dronken was, begon de twee Genkenaars te duwen en greep een van hen naar de keel. Daarop ontstond er een vechtpartij tussen de gasten op het terras. Tijdens het gevecht kreeg een Nederlander die in de buurt stond een slag op het achterhoofd en viel neer.

“Ik hoorde geschreeuw en zag hoe een klant op handen en voeten op de grond zat en hoe het bloed op de grond drupte”, zo verklaarde de café-uitbater aan de politie na de vechtpartij waarbij iedereen op iedereen sloeg. De Nederlander kon door de vechtpartij een tijdlang niet werken. Hiervoor en voor de medische kosten moeten de twee Genkenaars hem een schadevergoeding betalen van 11.000 euro.

Omdat een van de Genkenaars niet kwam opdagen voor de rechtszaak krijgt hij een gevangenisstraf van tien maanden en een boete. Zijn vriend, die zijn advocaat naar de rechtbank stuurde, komt er vanaf met een werkstraf en een boete.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer