Dortmund en Witsel hebben verlengingen nodig tegen tweedeklasser in Duitse beker

Borussia Dortmund heeft zich woensdagavond zonder veel overschot geplaatst voor de achtste finales van de Duitse beker. De leider in de Bundesliga won na verlengingen met 3-2 van tweedeklasser Union Berlijn.

Vijf minuten voor de rust zette Pulisic de Borussen op voorsprong. Union Berlin kwam via Polster opnieuw op gelijke hoogte, maar tien minuten later zorgde Philipp voor de 2-1. Axel Witsel mocht de slotminuten volmaken om de krappe voorsprong vast te houden, maar Polster sleepte alsnog verlengingen in de wacht. Daarin kreeg Dortmund in de slotminuten nog een strafschop. Invaller Marco Reus trapte de Borussen vanaf elf meter naar de volgende ronde.

Boli Bolingoli-Mbombo bekert voort in Oostenrijk. Met zijn club Rapid Wenen schakelde de jonge flankverdediger AC Wolfsberger, nochtans vierde in de Bundesliga, uit met 0-3. Bolingoli-Mbombo speelde het volledige bekerduel en mag zich opmaken voor de kwartfinales.

Voor Ryan Mmaee eindigt het bekerverhaal in Denemarken in de achtste finales. Op bezoek bij Naestved zette de jonge Standard-huurling zijn ploeg Aarhus nog op voorsprong, maar de thuisploeg won uiteindelijk met 2-1. Mmaee maakte de match vol en scoorde zijn derde doelpunt in Deense loondienst.

Tortul Lumanza en zijn Turkse club Osmanlispor wisten zich niet te plaatsen voor de zestiende finales van de Turkse beker. Osmanlispor ging met 3-2 onderuit bij vierdeklasser Nazillispor.