vrijdag 2 november 2018 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Vernielde jachten in Genua. AFP

Opnieuw doden in Italië door noodweer

LILLIANESIn Italië zijn opnieuw twee doden gevallen door het noodweer. Bij het Noord-Italiaanse Alpendorpje Lillianes werden twee mensen verpletterd door een boom. In totaal zijn er al veertien Italianen omgekomen door het ruige weer en door aardverschuivingen.

Het noodweer blijft in heel Italië toeslaan. In Sardinië vielen hagelstenen zo groot als sinaasappels en werden er windsnelheden gemeten van 160 kilometer per uur. De archeologische site van Pompeï bij Napels werd uit voorzorg gesloten. In de Alpen werden 190 gestrande toeristen met helikopters gered nadat ze in de Stelviopas geblokkeerd raakten. Enkele badplaatsen zijn van de buitenwereld afgesloten en zitten zonder elektriciteit. In de baai van Genua werden jachten vijf meter hoog de lucht ingesmeten door de golven en op de rotsen verpletterd.

Ook in Venetië is het noodweer nog niet voorbij. Er wordt opnieuw hoogtij verwacht. De toeristen laten zich er blijkbaar niet door afschrikken en wandelen er met gekleurde plastic zakken rond hun schoeisel door het water. Volgens de Venetiaanse regionale president Luca Zaia kan de schade in het gebied oplopen tot een miljard euro.

(malu)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws