De Ierse premier Leo Varadkar waarschuwt voor stroeve Brits-Ierse relatie als gevolg van discussies over de Ierse grens in verband met Brexit.
Volledig scherm
De Ierse premier Leo Varadkar waarschuwt voor stroeve Brits-Ierse relatie als gevolg van discussies over de Ierse grens in verband met Brexit. © REUTERS

Ierse premier waarschuwt voor "uit elkaar rafelen" van Brits-Ierse relaties door Brexit

De Ierse premier Leo Varadkar heeft zaterdag gewaarschuwd dat de relaties tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk dreigen “uit elkaar te rafelen" als gevolg van de Britse uittreding uit de Europese Unie. Op die manier voert Varadkar de druk opnieuw op, nu de Brits-Europese onderhandelingen over de Ierse grens verder lijken vast te lopen.

5 reacties

  • Dirk Daems

    6 jaar geleden
    de britten zouden Noord Ierland beter gewoon teruggeven aan Ierland, zoals het eigenlijk altijd had moeten zijn. Engeland heeft moeite om zijn status van oppermacht af te geven.... het zou voor Ierland een goeie zaak zijn als dat terug 1 land werd
  • Marc Cools

    6 jaar geleden
    @ Pieter Berg : Dat is niet slecht voor de consument in Europa. Het zal ook druk zetten op de rovende overheid om eens een normaal tarief aan belastingen te heffen. Ik zie alleen maar voordelen.
  • Julien Buys

    6 jaar geleden
    toch raar dat velen vergeten dat de Benelux ook nog bestaat ,en zelfs nog bestuursorgaan hebben !! en de noord Europese landen hebben reeds een wissel voor de E U ,Nordisk alliance is niet voor niets opgericht ,dat de britisch zonder slag of stoot hun gebieden gaan opgeven ,lol zagen we in de Falklands en noord Ierland ,al 400 jaar ,we zullen wel zien zei de blinde
  • André Miechielsen

    6 jaar geleden
    Nu zal IK krijgen wat ze verdienen, ze zijn zelf een kunstmatig verenigd eiland net als Europa verenigd is. Met dit probleem komt Engeland nooit mee weg zonder gezichtsverlies. Ze willen alleen N Ierland voor de centen en de rest niet, nadien komt Schotland nog op de proppen en op de duur Engeland alleen en valt de UK ook uit elkaar.
  • Peter Berg

    6 jaar geleden
    Geen grenscontroles zal oneerlijke concurrentie betekenen. Britse bedrijven zullen postbusbedrijven oprichten in Ierland, hun producten in Engeland maken en verrschepen naar Ierland vanwaar ze zonder veel belastingen de EU overspoelen.