Wildplassen is geen exclusief mannelijke aangelegenheid meer

© Bert De Deken

Na een nieuwe uitgaansnacht is het voor de politie van Leuven duidelijk dat niet alleen jongens en mannen zich aan wildplassen schuldig maken. De overlastpatrouille betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag immers een jonge vrouw die het op het Helleputteplein niet meer kon houden.

stl

Voor de volledigheid: de betrapte mannelijke wildplassers waren ook donderdag opnieuw in de meerderheid in Leuven. Twee mannen waren immers op hetzelfde plein aan het wildplassen. De drie kregen een GAS-pv mee naar huis. Dat overkwam ook een student die een plasje deed tegen het gerechtsgebouw. Een andere student dacht aan de boete te ontkomen door het op een lopen te zetten tijdens het plassen op de Oude Markt. Maar hij was te dronken voor een ontsnappingspoging die naam waardig. Hij kreeg een GAS-pv voor wildplassen en mocht zijn roes uitslapen in de cel.

Daarnaast kreeg een student die in de Naamsestraat een fles op de rijbaan gooide een GAS-boete en werden twee 21-jarigen, een man en een vrouw respectievelijk uit Grimbergen en Mechelen, betrapt toen ze op het Helleputteplein cocaïne aan het snuiven waren. Ze werden overgebracht naar het commissariaat waar een pv werd opgesteld.

Een 23-jarige man uit Keerbergen tenslotte, werd in stomdronken toestand met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. De man was samen met enkele vrienden op stap maar ging op het Hogeschoolplein helemaal onderuit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen