Hans-Georg Maassen,  het voormalige hoofd van de Duitse inlichtingendienst. In de media wordt over zijn nakende vertrek gespeculeerd.
Volledig scherm
Hans-Georg Maassen, het voormalige hoofd van de Duitse inlichtingendienst. In de media wordt over zijn nakende vertrek gespeculeerd. © Federico Gambarini/dpa

"Duitse oud-inlichtingenchef Maassen moet dan toch opstappen”

In de Duitse media wordt er zondagavond volop gespeculeerd over een mogelijk vertrek van Hans-Georg Maassen. Dat is het voormalige hoofd van de Duitse inlichtingendienst, die anderhalve maand geleden moest opstappen maar voor wie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken een nieuwe functie werd gecreëerd. Nu circuleert echter een afscheidsrede van Maassen, waarin hij kritiek uit op de SPD. 

2 reacties

  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Dus als je ook in Duistland de waarheid spreekt word je aan de kant geschoven, maar weet een ding de mensen blijven dit niet slikken. En dan gaan de gevestigden zeggen hoe is het mogelijk hoe is dit kunnen gebeuren. Ze staan erbij kijken ernaar en sluiten hun ogen. Maar er gaat een dag komen dat alle gevestigden afgestraft worden dat is zelfs al bezig in Duitsland en nog willen ze het niet zien.
  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    Is daar geen vrije meningsuiting? Hoezo mag die man niets zeggen? Wie zegt dat die anderen niet liegen en overdrijven? Lijkt mij een bizar gebeuren in een democratie