Test-Aankoop: ‘ambitieuzere’ aanpak ziekenhuishygiëne nodig

© Photo News

In een reactie op het WIV-rapport over hygiëne in ziekenhuizen, dringt Test-Aankoop opnieuw aan op een ambitieuzere aanpak. “Test-Aankoop moet met spijt vaststellen dat er niet de minste inspanning geleverd werd om een vergelijkingstool te ontwikkelen die echt relevant is voor de consument”, luidt het in een persbericht.

adm

Het WIV publiceerde vrijdag voor de tweede keer de resultaten van kwaliteitsmetingen over de strijd tegen zorginfecties per ziekenhuis. Die parameters hebben te maken met de organisatie, middelen en acties die het ziekenhuis onderneemt op gebied van ziekenhuishygiëne.

“De consumentenorganisatie vindt het positief dat in heel wat ziekenhuizen gewerkt werd rond de indicatoren, en verschillende ziekenhuizen hun score aanzienlijk verbeterden. De huidige presentatie van de resultaten geeft een veel te beperkt beeld. We moeten evolueren naar een ambitieuzer en veelzeggender systeem”, reageert Test-Aankoop.

Zo dient de set indicatoren uitgebreid en pertinenter te worden, moet er een controlesysteem ontwikkeld worden om de betrouwbaarheid van de door de ziekenhuizen geleverde gegevens te garanderen en moeten metingen publiek gemaakt worden per ziekenhuis die in een directere relatie staan tot de kwaliteit van zorg. Test-Aankoop wil dat ook andere stakeholders, zoals patiëntenvertegenwoordigers, opgenomen worden in de werkgroep die verantwoordelijk is voor het project.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen