Vreugdetaferelen bij de Democraten, nu duidelijk wordt dat ze de meerderheid behalen in het Huis van Afgevaardigden.
Volledig scherm
Vreugdetaferelen bij de Democraten, nu duidelijk wordt dat ze de meerderheid behalen in het Huis van Afgevaardigden. © AFP

Trump verliest Huis aan Democraten, Republikeinen houden Senaat

Twee jaar na de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten, zijn de Amerikanen opnieuw naar de stembus getrokken. Voor de ‘midterms’ dit keer, tussentijdse parlementsverkiezingen die de koers van het land voor de komende jaren bepalen. De verkiezingen worden dan ook beschouwd als een referendum voor president Trump, die vandaag met zijn Republikeinse partij beide kamers van het Congres domineert.

71 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Guido neerinckx: winst bij gouverneurs? Leef jij in een parallel universum? 7 Republikeinse gouverneurszetels zijn naar Democraten gegaan, zelfs in een paar bloedrode staten!
  • Benny Vdput

    5 jaar geleden
    Begin va het einde voor dat het land
  • Said Sabaouni

    5 jaar geleden
    Ik moet niet weten van Amerika verkiezingen we zijn hier Belgie maar niet in Amerika. Sorry!!!
  • Elisabeth Dox

    5 jaar geleden
    Perspectief: Obama 1, eerste midterms 2010: Democraten verliezen 6 senatoren en 63 afgevaardigden. Trump 1, eerste midterms 2018: Trump wint 3 senatoren en verliest 26 afgevaardigden. (Voorlopig) Niet te verwonderen dat onze media muisstil blijven. Bij gva is het artikel over de midterms al aan het wegzakken zelfs. Op MNM slechts het laatste puntje en vooral gemekker over de homoseksuele kandidaten die verkozen zijn.
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Als.je zowel de.macht în het huis als congres hebt en je verliest er 1 van dan ben je de verliezer want je moet macht afstaan. Maar mensen toch iedereen klaagt e zaagt over zaken waar ze eigenlijk geen belang in hebben.