Vijfdaagse staking bpost van start: dit betekent het voor u

Bij bpost is gisteravond om 22 uur een vijfdaagse staking begonnen. Aan alle postsorteercentra in het land werden stakingsposten opgetrokken. De actie zou vijf dagen duren, maar de bonden hopen dat ze vervroegd gestopt kan worden. Volgens ACOD-vakbondsman Jean-Pierre Nyns wordt de staking door meer dan 95 procent van de werknemers opgevolgd. Morgen zitten de vakbonden en directie opnieuw rond de tafel voor overleg.

324 reacties

  • INGRID LEEMANS

    5 jaar geleden
    Tijden zijn niet meer wat het geweest is, we moeten allemaal harder werken voor onze centjes en ik hoop van harte dat Bpost veel van zijn belangrijke klanten zal verliezen dan zullen de stakers het met stempelgeld moeten doen ! daar vragen ze om.
  • marina thys

    5 jaar geleden
    Tom De Helze,dan moet jij eens zeggen welke voordelen wij hebben ,ja elke dag 10 uur werken en 7.36 uur betaald worden, geen tijd om rust te pakken ,eten terwijl je werkt ,wie doet dat nog ,je mag altijd eens de hele dag meekomen ,dan zal je wel anders piepen
  • August Verbruggen

    5 jaar geleden
    Als ze De Croo ontsagen ,kunnen ze van die zijn "préke" wel 200 postbodes aannemen :doe daarbij nog zijn jarlijks divident .............
  • Jolien vandeweyer

    5 jaar geleden
    Allemaal goed en wel dat staken maar weeral ziet de gewone burger hiervan af.. Als jong onderneemster is dit een verlies van verkoop tijdens mijn opendeurdagen. Ik stuur al mijn klanten een kaart van de opendeurdagen en deze zal te laat aankomen door deze staking. Dank u aan de vakbonden !!
  • Tom De Helze

    5 jaar geleden
    Groot verloop en bekwame mensen vinden is de grootste uitdaging voor het management. Als je ontevreden bent, vertrek dan gewoon, er zijn jobs zat. Maar gedraag u niet als een 3-jarige die zijn speelgoedje niet krijgt in de Bart Smit. Als er veel verloop is verandert het vanzelf. Maar nee, jullie willen allemaal voor bPost werken door alle eindeloze voordelen, maar oh nee er hangen verplichtingen aan vast! Wie had dat gedacht!