© Photo News

Overleg tussen bonden en werkgevers over zware beroepen in privésector is mislukt

Het overleg tussen bonden en werkgevers over de zware beroepen in de privésector is mislukt. Dat is vernomen van de sociale partners. Eerder werd er al een akkoord gevonden over de zware beroepen in de publieke sector. Dat akkoord dreigt nu op de helling te komen staan. Het dossier komt nu op de regeringstafel terecht.

adm,agy

Bonden ACV, ABVV en ACLVB melden dat het overleg mislukt is. Ze stellen naar eigen zeggen vast dat bepaalde werkgeversorganisaties niet bereid zijn compromissen te sluiten en wijzen minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) met de vinger. “De mislukking van deze onderhandelingen onderstreept nogmaals de tekortkomingen van het hervormingsplan voor de pensioenen van minister Bacquelaine”, klinkt het in een persbericht.

Op tafel lagen de vier criteria die een beroep zouden erkennen als ‘zwaar’. Die criteria zijn: arbeidsorganisatie, fysieke belasting, mentale en emotionele belasting, en verhoogde veiligheidsrisico’s. Het probleem is echter dat deze voor interpretatie vatbaar zijn. De afgelopen maanden werd onderhandeld over de verfijning van die criteria. Dat is nu mislukt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer