President Trump toont zich tevreden met het behoud van de Republikeinse meerderheid in de Senaat.
Volledig scherm
President Trump toont zich tevreden met het behoud van de Republikeinse meerderheid in de Senaat. © AP

Geen grensmuur, geen afzetting, wel nog Obamacare: wat betekent de Democratische winst voor Trump?

AnalyseTerwijl de Democraten in het Huis van Afgevaardigden opnieuw de meerderheid hebben kunnen behalen, versterken de Republikeinen hun greep op de Senaat. Amerika, het land van de Verenigde Staten, krijgt een verdeeld Congres. En hoewel president Donald Trump zich vanmorgen fel op de borst klopt voor de resultaten, is dat slecht nieuws voor zijn beleidsagenda.

83 reacties

  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    Als je dan zo'n voorstander van toestanden zoals in Amerika,Trump zo'n fantastich leider vind waarom emigreer je niet daarheen want in Europa is het toch zo slecht.Mits je het Amerikaans burgerschap aanvraagt kun je de volgende keer ook voor zo'n nikszeggende,liegende,zichzelf meer eertoeëigende etterbuil kiezen !
  • Lode Verpoorten

    5 jaar geleden
    Hopelijk kunnen de media zich vanaf nu terug toeleggen op objectieve verslaggeving.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Een rechtbank heeft nu ook beslist dat hij DACA niet kan afschaffen. Dat is het programma dat Obama creëerde om jonge immigranten die als kind naar de VS kwamen te beschermen tegen deportatie. Eigenlijk was Trump al een president die vleugellam is. Nu nog meer zonder congres.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Trump probeert te redden wat er te redden valt nl. zijn eigen volk, cultuur enz. hij heeft een vechtersnatuur en dat speelt hem soms parten maar verder keur ik zijn beleid van "eigen volk eerst en geen wilde immigratie" goed... meer nog een dergelijke aanpak zou hier in Europa ook mogen worden toegepast. ARM EUROPA
  • René Schoeters

    5 jaar geleden
    Het resultaat is voor Trump zeker niet slecht en dat doet sommige mensen hieronder duidelijk geen goed. Zijn dat natuurlijk al gewoon als het over de Belgische politiek gaat, zijn ook altijd dezelfde namen die opduiken en hun negatieve reacties worden lachwekkend!