© fvv

Tot dertig maanden cel voor zigeuners die inbraken pleegden in Limburg

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft woensdag drie leden van een zigeunerfamilie veroordeeld tot gevangenisstraffen van 24 en 30 maanden omdat inbraken pleegden in Tongeren, Hasselt en Beringen. De drie kwamen speciaal vanuit Frankrijk naar Limburg om inbraken te plegen.

Het drietal, twee vrouwen en een man, werd op 23 juni door de politie gearresteerd nadat hun auto met Franse nummerplaat in de buurt was gezien bij een inbraak in Tongeren. Tijdens de arrestatie gedroeg één van de vrouwen zich weerspannig en probeerde ze te ontsnappen.

Een vrouw uit Hasselt deed ook een aangifte van poging tot inbraak. Een van de daders had bij haar aangebeld en liep weg toen de bewoonster de deur opende. Tijdens hun verhoor vertelde één van de zigeuners dat de vrouwen op pad gingen, een willekeurig huis uitkozen en daar aanbelden. Als er niemand kwam open doen, braken ze in. Bij de inbraken namen ze vooral kleding, cosmetica en juwelen mee.

In de auto vonden de agenten naast de buit van de inbraak in Tongeren ook enkele juwelen die enkele dagen voordien in Hasselt waren gestolen. De drie werden ook via de ANPR-camera’s gelinkt aan inbraken in Beringen en Hasselt.

Eén van hen gaf zich uit als minderjarige om te voorkomen dat de speurders er achter zouden komen dat ze al eerder was gearresteerd in Luik voor diefstallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer