AP
Volledig scherm
© AP

Trump over de midterms: “Ik weet niet of de ‘blauwe golf’ bestond, maar we hebben ze tegengehouden”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens een persconferentie gereageerd op de uitslag van de Amerikaanse midtermverkiezingen. Daarin hebben de Democraten de meerderheid verworven in het Huis van Afgevaardigden. De Republikeinen versterken hun greep op de Senaat. Het ging vaak hard tegen hard met de aanwezige journalisten. Trump hoopt op een goede samenwerking met de Democraten, al is hij niet van plan om zijn belastingaangifte openbaar te maken en dreigt hij met tegenonderzoeken als de Democraten voet bij stuk houden.

19 reacties

  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    Trump heeft z'n slag thuis gehaald door z'n macht te gebruiken om rechtse opperrechters te benoemen die de zogezegde linksen vleugellam maken. Obama zorgde daarentegen dat er nog een evenwicht was in die rechtbank. Trump heeft het gisteren trouwens verkondigd dat hij, dankzij die rechtbank zo goed als onschendbaar wordt. Dat zou hier in BE eens moeten gebeuren, dan was het hek helemaal van de dam
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    opvallend was wel, daar waar democratische vrouwen opkwamen, het moesten afleggen tegen republikeinse mannen. Trump-effect? Daar waar vrouwen opkwamen voor beide partijen wonnen meestal de democratische vrouwen. Stemt tot nadenken toch?
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Misselijkmakend hoe hij zijn verlies wil goedpraten. Een goede morele leider, wat een grap. Hij zou beter zoals alle presidenten voor hem zijn belastingaangiftes publiek maken ipv te deflecteren met de stelling dat het toch te ingewikkeld is voor het gewone volk.
  • peter verbruggen

    5 jaar geleden
    positief , chris, wegens het negativisme van trump ... de mensen zijn het dus beu. volgende verkiezing wordt trump door de vrouw verslagen ... dat is pas een afgang voor trump . zeer positief inderdaad
  • Rob Delbeek

    5 jaar geleden
    Lol Chris Deckers u verkondigt dit alsof het verwezenlijkingen van Trump zijn. Dit is een gevolg vd grote polarisatie die gevoed wordt door Trump. Het is net een tegenreactie op Trumps beleid.