Spirou Charleroi verliest in FIBA Europe Cup na zwakke tweede helft

Spirou Charleroi heeft woensdag in het Turkse Izmir een 90-72 (rust: 34-34) nederlaag geleden tegen Pinar Karsiyaka op de vierde speeldag in de FIBA Europe Cup basketbal.

Na een nederlaag in de openingsmatch tegen de Turken (77-86), gingen de troepen van Brian Lynch ook in Izmir met de billen bloot. Op de twee voorbije speeldagen won Spirou wel van Istanboel BBSK (62-80) en Donar Groningen (92-64).

Aangevoerd door Quincy Ford (13 ptn, 6 rbds) en Axel Hervelle (17 ptn, 5 rbds) deed Charleroi bij de rust niet onder voor Karsiyaka. Na het derde kwart leidde Charleroi zelfs met 55-59. Maar de Turken maakten duidelijk het verschil in het vierde kwart (35-13). Bij de thuisploeg blonk Erving Walker uit met 23 punten.

In de andere wedstrijd van woensdag in groep C haalde Donar Groningen het met 47-85 van Istanboel BBSK.

Op de volgende speeldag (14/11) ontvangt Charleroi Istanboel BBSK, waarna nog een uitduel tegen Groningen volgt op 20 november.

De eerste twee van de acht groepen kwalificeren zich voor de tweede poulefase. Charleroi staat momenteel op de derde plaats met 6 punten. Groningen en Karsiyaka leiden met 7 punten. Istanboel kon nog geen punten sprokkelen.

Castors Braine verliest van CCC Polkowice

Op de derde speeldag in de EuroLeague vrouwenbasketbal heeft Castors Braine woensdag een 71-52 nederlaag geleden bij het Poolse CCC Polkowice. Bij de rust keek de Belgische kampioen al tegen een 37-24 achterstand aan. Bij Castors Braine was Celeste Trahan-Davis andermaal sterkhoudster met 12 punten en 9 rebounds. Voor CCC Polkowice, dat zijn eerste zege boekte, gooide Tiffany Hayes 23 punten door de korf.

Braine startte met een 63-60 zege tegen het Italiaanse Schio, waarna een 49-51 nederlaag volgde tegen het Franse ESB Villeneuve-d'Asq. Op woensdag 28 november ontvangt Braine het Russische Nadezhda Orenburg, dat nog niet kon winnen en woensdag in een Russisch onderonsje met 51-80 verloor van het Ekaterinburg van Emma Meesseman. De Belgian Cat was goed voor 8 punten en 10 rebounds. Ekaterinburg is nog ongeslagen.

Voor een plaats in de kwartfinales is een plaats bij de eerste vier in de poule van acht nodig. De vijfde en zesde gaan door in de EuroCup. In de andere poule ging Hatay in Charleville-Mézières met 90-79 onderuit tegen het Franse Carolo Basket. Voor het Turkse team was Hind Ben Abdelkader goed voor 16 punten.

Sint-Katelijne-Waver verliest van Tarbes ondanks puike start

Sint-Katelijne-Waver heeft woensdag op de derde speeldag van de EuroCup basketbal voor vrouwenteams met 75-58 verloren van het Franse Tarbes. Bij de rust stond het 36-36.

Na het eerste kwart leidde Sint-Katelijne-Waver met 16-23. Daarna vond de thuisploeg het welletjes. Bij de rust hingen de bordjes in evenwicht. Na de pauze stoomde Tarbes, nog ongeslagen in de EuroCup, door naar een duidelijke zege. Bij Sint-Katelijne-Waver was Laure Resimont de topschutster met 19 punten.

In groep J verloor Sint-Katelijne-Waver op de eerste speeldag met 80-48 van het Franse Landes. Vervolgens was het na een verlenging met 74-68 te sterk voor het Zwitserse Fribourg.

De eerste twee teams van elke poule (en de twee beste derdes van de twee conferences) gaan door naar de play-offronde. SKW ontvangt op 29 november Landes tijdens de vierde speeldag.