BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Croo waarschuwt bonden en directie bpost "zaken niet op de spits te drijven”

Bij bpost hebben de posttransporten gisteren om 22 uur het werk neergelegd. Het gaat om de tweede actie van het bedrijf tijdens een vijfdaagse staking. Gisteren werd in de sorteercentra al actiegevoerd. Morgen staken de postbodes. De acties hebben een impact op de post- en pakjesbedeling. “De werkdruk is onhoudbaar geworden”, getuigen stakende chauffeurs aan VTM NIEUWS. Bevoegd minister Alexander De Croo (Open Vld) vraagt de bonden en directie ondertussen de “zaken niet op de spits te drijven”. Door het sociaal conflict bij het bedrijf hebben de voorbije dagen grote pakjesklanten andere oorden opgezocht.

141 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    @Patrick Morel: Die Johnny heeft veel kapot gemaakt! Duizenden facteurs zijn buiten gepest en het takenpakket is onmenselijk geworden! Johnny heeft gewoon zijn zakken gevuld en is dan opgestapt. Met dank aan de vakbond zijn we ervan verlost!
  • Hugo Van Haevre

    5 jaar geleden
    Jongens en Meisjes met alle respect alle dagen door weer en wind, overladen als een ezel, en met slecht aangepast materiaal, ik zou het niet willen doen, maar laat je niet opdraaien door de vakbonden, zij zijn de zelfde van vroeger niet meer, en er staan kapers op de kust en als het vuil gespeeld word zou het wel eens einde Bpost kunnen zijn hoop dat ik dik verkeerd ben succes voor jullie
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Hoeveel soorten directeurs zijn er B-Post en met hoeveel zijn ze. Johnny deed het goed maar moest weg van de socialisten, nu is het bedrijf bijna om zeep, specialiteit van socialisten.
  • ignace lambert

    5 jaar geleden
    Bedrijven neem jullie verantwoordelijkheid op . Zorg dat ik mijn levering krijg op eender welke manier.Jullie zijn klant bij Bpost ik niet
  • Peter Verberckmoes

    5 jaar geleden
    De inzet en het zweet van het onderbetaalde bpostpersoneel bracht de aandeelhouders in 2017 262 miljoen euro op...