De optocht door Aalst.
Volledig scherm
De optocht door Aalst. © Geert De Rycke

1.400 mensen stappen mee in Witte Mars tegen falende justitie

Aalst heeft vrijdag de slachtoffers van de Bende van Nijvel herdacht met een Witte Mars. 1.400 mensen kwamen de nabestaanden hun steun betuigen en stapten mee van de Grote Markt naar de voormalige rijkswachtkazerne en naar de Delhaize, waar de laatste en bloedigste aanslag van de Bende op 9 november 1985 - 33 jaar geleden - plaatsvond. “Zoveel mensen die ons komen steunen, dit doet deugd”, zegt Bende-overlever David Van de Steen. Burgemeester Christoph D’Haese had het over 2.800 deelnemers, maar dat is geen officieel cijfer.

27 reacties

  • Jaak Meyers

    5 jaar geleden
    De mensen in België die de echte macht en het grote geld bezitten kennen we niet bij naam. Het zijn niet de politici. Als die machtige mensen zeggen dat een potje gedekt moet blijven, zal dit ook gebeuren. Geen enkele van de politici of andere mensen met een hoge positie zal hierover praten. Niemand wil zijn job kwijt, zijn hypotheek en luxueuze levensstijl niet meer kunnen betalen, hun kinderen niet meer kunnen laten studeren. Dus ze zwijgen. Dat is de realiteit.
  • Roger Broos

    5 jaar geleden
    Er zou terug een 'witte mars' tegen justitie moeten komen in Brussel met een miljoen deelnemers.
  • Johny Goessens

    5 jaar geleden
    Bende Van Nijvel was staatsterreur en opnieuw krijgen we een aardig stukje toneel te zien van zowel Geens als D'Haese. De gemoederen hebben hun marsje gehad en zijn weer gesust. Zalig de armen van geest.
  • ronald vermeulen

    5 jaar geleden
    Dit heeft totaal niets te maken met falen, maar wel met criminele corruptie bij Politie - Justitie en politiekers. Toestanden die thuishoren in een bananen republiek. Waar de genoemde instelling geen respect hebben voor de eigen burgers. Nu moet men niet meer zoeken naar de daders, men moet zich nu richten op diegene die de zaak doelbewust tegen werkte. Maar deze rotte situatie zal nooit uitkomen !!
  • daniel daue

    5 jaar geleden
    Alsof dat gaat helpen,spijtig genoeg niet