De karavaan vertrok midden oktober in Honduras, waar mensen de armoede en het geweld ontvluchtten.
Volledig scherm
De karavaan vertrok midden oktober in Honduras, waar mensen de armoede en het geweld ontvluchtten. © AFP

Latijns-Amerikaanse migranten hervatten tocht richting Verenigde Staten: al meer dan 1.500 kilometer afgelegd om armoede en geweld te ontvluchten

Ondanks vermoeidheid en ziekte hebben zo'n vijfduizend Latijns-Amerikaanse migranten vanochtend Mexico-Stad verlaten en hun tocht naar de Verenigde Staten hervat.

8 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Louis Nelis: een migrant is pas "illegaal" als hij asiel of een verblijfsvergunning heeft aangevraagd en is afgewezen, en dan TOCH blijft.
  • UGO DE MAEYER

    5 jaar geleden
    Onze samenleving in 't Westen is niet uit de lucht komen vallen. Hoog tijd dat ze opstaan in hun landen en er voor een betere samenleving gaan strijden. We zouden daar misschien wat kunnen mee helpen. 1/2 van de wereld bevolking naar Europa en naar VS versluizen is niet de oplossing en daar komen problemen van die we in honderd jaar en meer niet meer hebben gekend.
  • Albert Devrije

    5 jaar geleden
    En op die 1.500 km vonden ze nog geen enkele plek waar geen geweld was maar wel werk? Komaan zeg!
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    En vooral om de boel om zeep te helpen in Amerika net als dat soort bij ons, enkele uitzonderingen daar gelaten. Immigreren dat kun je op een wettelijke manier, maar die zijn er vooral om vet te verdienen aan de misdaad.
  • Patrick Voet

    5 jaar geleden
    Het aantal mensen in die groepen zijn klein bier vergeleken met de hoeveelheid vluchtelingen die Europa binnenkomen. Via Spanje al meer dan 25000 dit jaar alleen al. En de EU staat erbij en kijkt ernaar. In Amerkia durven ze dit ten minste een invasie noemen.