BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Last Post weerklinkt aan de Menenpoort, 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog

Om 20 uur vanavond werd in Ieper de traditionele Last Post gespeeld, zoals elke avond. Maar op 11 november 2018, exact 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, werd het een extra ingetogen moment zijn. Ook het vorstenpaar was aanwezig. In heel ons land zijn er vandaag grote herdenkingen voor de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Om elf uur was het precies honderd jaar geleden dat de wapenstilstand gesloten werd. In Parijs werd er een grote herdenking gehouden aan de Arc De Triomphe. Heel wat staatshoofden en regeringsleiders waren er aanwezig, onder wie premier Michel, Donald Trump, Vladimir Poetin en Emmanuel Macron. 

54 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Moest er geen oorlogen zijn, dan liepen we allemaal tegen elkaar (een gedacht)!
  • Gilbert Haelewyn

    5 jaar geleden
    De huichelaars in chic kostuum, bereiden een nieuwe oorlog voor. Nooit zo veel schijnheiligheid gezien als op deze herdenkingsdag. Het is oneindig jammer voor de soldaten, die hun leven gegeven hebben.
  • Jack Hals

    5 jaar geleden
    Als ik zo rond mij kijk denk ik dat al die jonge mensen voor niets gestorven zijn.De waanzin zit overal .Het is tijd dat iedereen naar zichzelf kijkt en probeert er het beste van te maken.
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Brrr,waar had Mathilde haar kleed en vooral die hoed gehaald?Had ze nog een bezem bij gehad dan kon ze door de lucht vliegen!
  • Jan Van den Bergh

    5 jaar geleden
    Mevrouw Appelmans , NOOIT mag er gestopt worden deze herinneringen boven te halen . Laat elke generatie maar eens zien tot wat een mens in staat is !