© JIMMY KETS

Staking bpost voorbij: werk wordt maandagavond hervat, nog geen akkoord

Het werk wordt maandagavond hervat bij bpost. Dat is maandagmiddag beslist na onderhandelingen tussen vakbonden en directie. Een akkoord is er nog niet, maar “omwille van positieve evoluties is er beslist om de acties te onderbreken”, aldus vakbondsman Jean-Pierre Nyns (ACOD). De gesprekken worden maandagnamiddag voortgezet.

gjs

In een gemeenschappelijke mededeling laten het bedrijf en de bonden weten dat er vooruitgang geboekt werd in de bespreking van de voorstellen die op tafel liggen. “Ze vormen een belangrijke basis voor een akkoord omtrent het welzijn van de medewerkers en de toekomstplannen van bpost, met als doel het vertrouwen te herstellen”, klinkt het.

De directie benadrukt dat ze bijzonder tevreden is van de geboekte vooruitgang en dat de dienstverlening opnieuw verzekerd kan worden op een cruciaal moment voor haar klanten.

De bonden en de directie gaan nu “in alle sereniteit verder werken om de verschillende afspraken verder te concretiseren tot een finaal akkoord”. Beide partijen onthouden zich voorlopig van verdere commentaar, luidt het in de gezamenlijke mededeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER